Instagram likes verbergen? Zo doe je dat!

Het aantal likes en reacties op Facebook en Instagram berichten wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Kijk bijvoorbeeld niet raar op als je een gesprek opvangt waarbij het gaat over het aantal likes op een recent gepost bericht. Want hoe meer likes, hoe beter. Toch? Dit is niet voor iedereen het geval. Wil je juist het aantal likes verbergen op Instagram voor jezelf of voor anderen? Ook dat is mogelijk!

Verschillende opties

Wist je dat er verschillende opties zijn op het gebied van Instagram likes verbergen of juist zichtbaar laten? Tegenwoordig kun je namelijk kiezen uit vier verschillende verberg-opties voor Facebook en Instagram. Hierbij heeft Facebook goed geluisterd naar de wensen van gebruikers. Waarom? Omdat Facebook en Instagram gebruikers op deze manier kunnen profiteren van een optimaal gebruikersgemak. De vier verschillende opties zijn:

  1. Alle likes zichtbaar laten
  2. Alle likes verbergen
  3. Likes op jouw eigen posts verbergen
  4. Likes op posts van anderen verbergen

Hoe kan je likes zien op Instagram?

Maar stel dat een Instagram-gebruiker de optie ‘Likes op jouw eigen post verbergen’ aan heeft gezet, kan je dan nog berichten terugvinden die jij een hartje hebt gegeven? Zeker! Open de Instagram-app en tik rechtsonder op het account-icoon. Vervolgens klik je rechtsboven op de drie liggende streepjes om het menu te openen. Dan zie je een aantal verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Ga naar Instellingen > Account > Berichten die je leuk vindt. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een overzicht te zien van alle berichten die jij een hartje hebt gegeven.

Hoeveel likes mag je geven op Instagram?

Tegenwoordig zie je steeds vaker nep-accounts op Instagram die vrijwel overal een like of reactie achterlaten. Instagram heeft een duidelijke richtlijn als het gaat om het aantal likes geven op Instagram. Zes likes per minuut geven is te doen, maar probeer dit eens een uur vol te houden. Dat is een behoorlijke klus én brengt ook nog eens gevolgen met zich mee. Als je over het maximumaantal likes heengaat word je gezien als ‘spam’ en krijg je een rode vlag. Je komt hiervoor in aanmerking als je bijvoorbeeld meer dan 350 hartjes per uur geeft. Hierdoor kan jouw toegang tot Instagram voor minimaal 24 uur worden ontzegd. Ga je vaker over de grens heen? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat jouw Instagram-account permanent wordt afgesloten.

Hoe zet je Instagram likes uit?

Er zijn twee verschillende varianten van Instagram likes uitzetten. Je kan de Instagram likes namelijk voor jouw eigen berichten uitzetten, maar ook bij berichten van anderen. Maar kan je dan nog wel de statistieken van jouw Instagram-posts bekijken als je de likes verbergt? Zeker! Je kunt als beheerder van het Instagram-account altijd het aantal likes per post zien. Dit doe je door onder de Instagram-post te klikken op ‘Statistieken bekijken’. Zo zet je Instagram likes uit:

  1. Instagram likes verbergen bij eigen berichten

Allereerst is er een optie om Instagram likes te verbergen bij jouw eigen berichten. Maar hoe doe je dit? Tik eerst op de drie puntjes boven de Instagram-post. Vervolgens zie je een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Klik op ‘Aantal vind-ik-leuks verbergen’. Op deze manier kan je het aantal likes verbergen op Instagram. Er zit wel een klein addertje onder het gras. Je ziet nu natuurlijk niet direct namen van Instagram-gebruikers als je door Instagram heen scrolt, maar zodra je op het aantal vind-ik-leuks klikt worden de namen alsnog vertoond.

2. Instagram likes verbergen bij berichten van anderen

Wil je de Instagram likes verbergen bij anderen? Dat kan natuurlijk ook! Allereerst klik je rechtsonder op jouw profiel-icoon. Vervolgens klik je rechtsboven op de drie streepjes. Kies daarna voor ‘Instellingen > Privacy’. De laatste stap is klikken op ‘Berichten’ en de functie ‘Aantal vind-ik-leuks en weergaven verbergen’. Zodra je dit hebt gedaan zie je niet meer het aantal likes onder berichten van anderen.

Instagram likes verbergen: goed of slecht?

Uiteindelijk gaat het erom dat je doet waar jij je goed bij voelt. Vind je het juist leuk om het aantal vind-ik-leuks bij anderen te zien? Dan kan je dit natuurlijk blijven doen. Merk je dat je er moeite mee hebt als anderen zien dat jouw Instagram-post niet zoveel likes heeft? Dan zou je erover na kunnen denken om de optie ‘Likes op jouw eigen posts verbergen’ aan te zetten. Op deze manier hoef je geen rekening te houden met meningen van anderen. Voor bedrijfsaccount kan het soms goed zijn om het aantal likes juist wél te tonen. Als Instagram-gebruikers zien dat veel mensen jouw posts liken kan dit vertrouwen geven. Houd jij de likes zichtbaar of ga je ze vanaf nu verbergen?

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te geven.