Linkbuilding is belangrijk

Links zijn een belangrijk onderdeel van SEO

SEO werkzaamheden worden vaak onderverdeeld op techniek, content en autoriteit. Linkbuilding is het laatste onderdeel in genoemde opsomming, ook wel autoriteit genoemd.
Linkbuilding is één van de belangrijkste onderdelen van je SEO campagne. Je kunt de autoriteit van je website vergroten door te zorgen dat je meer links van andere relevante websites krijgt. Het liefst websites die zelf ook een hoge autoriteit hebben. Deze links zijn voor zoekmachines een vorm van bewijs dat jouw website ook daadwerkelijk relevant en waardevol is. Een website waar niemand naartoe linkt, zal namelijk vaak minder relevant en waardevol zijn voor een bezoeker. Voor het vergroten van de vindbaarheid, is het daarom belangrijk om meer links te verkrijgen van andere relevante websites.

Neem vrijblijvend contact op.

Het linkprofiel

Vergaar kwalitatieve links naar jouw website. Zoekmachines hechten veel waarde aan een natuurlijk linkprofiel. Het linkprofiel van een website is het totaal van links dat naar een website verwijst. Door enkel links te verkrijgen die ook waardevol zouden zijn als ze geen SEO waarde zouden hebben, zorg je er vaak automatisch voor dat je linkprofiel natuurlijk is. Een natuurlijk linkprofiel betekent ook dat er niet betaald mag worden voor links. Doe je dit wel en wordt dit achterhaald door zoekmachines, dan wordt je website hiervoor bestraft. In de praktijk kan dit betekenen dat je website gedeeltelijk of volledig uit de zoekresultaten wordt gehaald, waardoor je veel bezoekers en omzet misloopt. Betaalde links zijn alleen toegestaan als hier een ‘nofollow’ tag aan wordt toegevoegd in de broncode van een pagina. Hierdoor wordt er geen waarde doorgegeven naar jouw website via de link. Dit betekent dat de link geen SEO voordeel oplevert. Google telt elke link naar een website of pagina als een ‘unieke stem’. Niet alle linkjes hebben een gelijke waarde, dit is afhankelijk van verschillende factoren. Lou & Lou marketing agency zorgt voor links van hoge autoriteit.

Waarom linkbuilding

Het is vaak een langdurig proces voordat eindelijk de website online kan. De structuur is goed, -Google heeft de site gevonden-, alle content is SEO-vriendelijk, inclusief titles en descriptions, maar je scoort nog niet zo hoog in de zoekmachines. Tijd dus voor een linkbuilding-campagne. Maar waar begin je? Daar ondersteunen wij graag bij.

Online concurrentie

Daar hebben wij ervaring mee. De hoeveelheid en kwaliteit van links kan altijd verder worden vergroot. Hier zit geen maximum aan. De hoeveelheid en kwaliteit van links die nodig is om op belangrijke woorden goed gevonden te worden, is afhankelijk van de concurrentie. Bij weinig concurrentie zijn er ook weinig links nodig om zelf goed gevonden te worden. Is de concurrentie sterk en/of hebben concurrenten een sterk linkprofiel, dan dien je zelf ook een sterker linkprofiel te hebben. Door naar de concurrentie te kijken kan niet alleen de mate van autoriteit vergeleken worden met de concurrentie. Er kunnen ook ideeën worden opgedaan voor specifieke linklocaties of linkbuilding tactieken.

Recensies

Hoor het van een ander!

Organische vindbaarheid

Get your SEO on point.

Haal meer omzet uit je website middels SEO door een hogere positie een in de organische zoekresulaten. Ga voor een lange termijn strategie. Investeer in de toekomst.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te geven.
januari 31, 2020

GlobalXS

Voor GlobalXS mochten wij een website bouwen die voorzien werd van functionele snufjes. Het doel was om een strakke, zakelijke en tegelijkertijd een duidelijke website op...
 • Werkzaamheden

  Branding

 • Klant

  GlobalXS

View Project

Autobedrijf D&N

De website van Autobedrijf D&N is een strak en krachtig design. Autobedrijf DN biedt tweedehands auto’s aan van hoge kwaliteit. De kennis van Autobedrijf D&N is...
 • Werkzaamheden

  Website Design

 • Klant

  Autobedrijf D&N

View Project

Tools op Maat

We hebben een stoere en opvallende webshop ontworpen voor Tools Op Maat. Deze webshop kenmerkt zich door het duidelijk overzicht van producten en door de strakke...
 • Werkzaamheden

  Website Design, SEO,

 • Klant

  Tools Op Maat

View Project

Marquis

Voor Marquis Zonwering en Wonen hebben we een sfeervolle webshop gebouwd. Deze webshop werkt op basis van offerte aanvragen en kenmerkt zich door de vele en...
 • Werkzaamheden

  Website Design, online marketing en social media marketing.

 • Design

  Art Direction, Campaign

 • Klant

  Marquis Zonwering en Wonen

View Project