MAEL
Lou & Lou
/Technology /Het linkprofiel

Het linkprofiel

Het linkprofiel

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Door het plaatsen van zowel interne en externe links creeer je een linkprofiel. Er zijn twee soorten links namelijk interne en externe links. Het vergroten van de autoriteit kan door met interne links te werken maar ook externe links zijn van groot belang. Iedere link geeft twee zaken door:

  • Autoriteit: Hoe hoger de autoriteit van een pagina is, des te meer autoriteit deze pagina doorgeeft via een link. De autoriteit van een pagina wordt verdeelt over het aantal links op de betreffende pagina.
  • Relevantie: Een link geeft relevantie mee voor het onderwerp waar de pagina die de links bevat over gaat. Als je vindbaar wil zijn op onderwerp A, dan draagt de relevantie van een link die je krijgt van een website over onderwerp B niet bij aan je vindbaarheid voor onderwerp A.

Autoriteit van een website

Naast autoriteit en relevantie die je per link krijgt, is er nog een derde factor die invloed heeft op je vindbaarheid. Sinds het linkprofiel van een website een rankingfactor is van zoekmachines, worden er manieren gezocht om zoekmachines te misleiden. Dit wordt onder andere gedaan door links te kopen. Ondanks dat dit tegen de richtlijnen is van zoekmachines, kunnen zoekmachines niet altijd herkennen of een link wel of niet betaald is. Wat zoekmachines wel kunnen herkennen is hoe natuurlijk een linkprofiel eruit ziet.

Uitlezen van mijn linkprofiel door Google

Als iemand veel links koopt op startpagina’s en verder geen links heeft, dan zal dit linkprofiel er niet heel natuurlijk uitzien. Andersom zal een linkprofiel met alleen maar links van blogs er ook niet natuurlijk uitzien. Ook een linkprofiel waarbij altijd exact dezelfde linktekst wordt gebruikt ziet er niet natuurlijk uit. Bij een natuurlijk linkprofiel komen er links van verschillende soorten websites, met verschillende soorten linkteksten.

Een natuurlijk linkprofiel wordt beloond

Zoekmachines belonen een natuurlijk linkprofiel. Een onnatuurlijk linkprofiel zal minder bijdragen aan de vindbaarheid en kan in het ergste geval zelfs een negatief effect op de vindbaarheid hebben.

Contact opnemen met Lou & Lou online marketing

Wil jij meer informatie over het linkprofiel en hoe het linkprofiel van jouw website eruit ziet? Vraag dan een vrijblijvende linkbuilding analyse aan via onze website. Directe vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 0618706410.