MAEL
Google shopping advertenties
/Google shopping advertenties

Shopping campagnes zijn campagnes die in de zoekresultaten van Google komen te staan als afbeeldingen met korte omschrijving. Door middel van shopping campagnes kun je, je online winkelvoorraad promoten en kun je zorgen voor meer relevant verkeer naar je website.

Beeld advertenties
Tekst advertenties
Video advertenties

Het opzetten van een Google Shopping Campagne

  1. Het aanmaken van een Google Ads account;
  2. Het aanmaken van een Merchant Center account;
  3. Feed of spreadsheet inladen in Merchant Center en voldoen aan alle eisen die Google stelt aan het publiceren van een product;
  4. Shopping campagne opstellen in Google Ads.

Deze campagnes worden Shopping-advertenties genoemd en tonen de potentiele koper een afbeelding van het product, de prijs, de verkoper en de verzendmethode in de zoekresultaten van Google. Gebruikers zien in een oogopslag het product waar zij naar op zoek zijn waardoor je kwalitatief verkeer binnen haalt (mits de shopping campagne goed is ingericht).

Hulp nodig bij het opzetten van shopping campagnes? Geen probleem! Lou & Lou online marketing heeft jarenlange ervaring. Wij kunnen je uitstekend adviseren en zetten graag jouw shopping campagnes op en sturen deze waar nodig bij.  

Alle voordelen van shopping campagnes op een rij

Waardevolle leads

De kwaliteit van de shopping campagnes kan je goed beïnvloeden. Dit kun je doen door de juiste productinformatie aan de advertenties toe te voegen. Het is belangrijk dat wij, indien wij dit voor jullie uitvoeren, goed inzicht krijgen in de producten die jullie verkopen en waarom deze producten goed, waardevol of handig zijn. Ook is het belangrijk dat jullie ons inzicht geven in welke producten de meeste prioriteit hebben. (Hoge marge, seizoensgebonden of uitstekende prijs). Zo kunnen wij samen met jou campagnes opzetten die bijdrage aan het beslissingsproces van de potentiele koper.

Shopping campagne: De koelkast

Een goed voorbeeld is een koelkast. Je weet als geen ander van welk merk je een koelkast wilt, wat je budget is en hoe snel je deze koelkast nodig hebt. Door middel van een shopping campagne kun je bij de eerste zoekopdracht van de potentiele koper aanwezig zijn. Als de bezoeker direct ziet waar hij/zij naar op zoek is bevindt deze bezoeker zicht al verder in de aankooptrechter dan de gemiddelde gebruiker.

Eenvoudig beheren van campagnes

Shopping campagnes gebruiken geen zoekwoorden zoals Google Search of Google Ads campagnes, maar de productkenmerken die gefineerd zijn in Merchant Center-datafeed. Merchant Center is eigenlijk de etalage van het product. Je vertelt in Merchant Center exact hoe jouw product gepromoot dient te worden en met welke inhoud. De inhoud dient aan te sluiten bij het zoekgedrag van een bezoeker. Als jij gevonden wil worden op ‘’Aluminium Samsung Koelkast’’ dien je dit te verwerken in je Merchant Center – datafeed.

Brede aanwezigheid

Heb je meerdere producten die zichtbaar kunnen zijn op een zoekopdracht van een zoeker? Dan kunnen er meerdere producten tegelijkertijd getoond worden. Dit zorgt ervoor dat je met meerdere producten aanwezig bent in het shopping netwerk van Google.

Wat leveren de campagnes mij op?

Lou & Lou online marketing zorgt ervoor dat zowel Google Analytics, Google Ads en de Google campagnes goed zijn ingericht en de juiste doelen zijn ingesteld. (Dit wordt vooraf besproken). Vanuit deze kanalen kunnen wij data halen en rapportages opstellen. Zo kunnen we exact inzien wat een bepaalde shoppingcampagne heeft opgeleverd. Hierbij kijken wij o.a. naar het aantal weergave, klikken, ROI en opbrengst per campagne.

Kosten shopping campagnes

Net als alle andere campagnes in Google vallen de campagnes in een advertentieveiling van Google. Google bepaald de kosten afhankelijk van de concurrentie, soort advertentie en kwaliteit van de landingspagina. Wij van Lou & Lou online marketing adviseren hierin en zullen in overleg met jou een bepaald budget instellen voor een bepaalde periode.

 

Waar worden mijn advertenties weergegeven?

  • Google Shopping
  • Google Zoeken, naast zoekresultaten (gescheiden van tekstadvertenties) en Google Afbeeldingen
  • Websites van Google-zoekpartners (als uw campagne is ingesteld voor weergave bij zoekpartners)
  • Het Google Display Netwerk

Google Shopping is een uitstekend kanaal om producten te verkopen. Een krachtige tool waarmee je jouw producten direct in de zoekresultaten van Google kunt weergeven.

SEO

Meer informatie over organisch verkeer?

Conversie optimalisatie

Meer informatie over conversie optimalisatie?

Remarketing campagnes

Frisse en unieke content is enorm belangrijk!